AfsprakenManager

Veel gestelde vragen over AfsprakenManager

Klik op de onderstaande vragen om de antwoorden te lezen…

Met een lidmaatschap van AfsprakenManager heeft u toegang tot leads en afspraken voor hypotheken, pensioenen, kredieten, verzekeringen en financiële planning van de meeste leveranciers in Nederland.

U kunt alle leads en afspraken kosteloos en zonder verplichtingen inzien en zelf uw keuzen maken. Bovendien registreert AfsprakenManager alle resultaten zodat alle leden kunnen profiteren van de gepubliceerde resultaten (conversies). De conversie van leads in 2014 was 70%.


Niets! Er zijn geen periodieke kosten verbonden aan het gebruik van AfsprakenManaer. Wel eisen we dat uw kantoor in het bezit is van de juiste Wft-vergunning. En dat wordt ook gecontroleerd.

Advieskantoren betalen op AfsprakenManager met een rekening-courant. Hoeveel saldo u daarop plaatst is geheel aan u. Het rekening-courant zorgt ervoor dat u direct leads kunt kopen wanneer er zich goede leads aandienen in uw postcodegebied. En het rekening-courant is ook handig wanneer u meerdere werknemers hebt met een account gekoppeld aan uw kantoor. De andere accounts maken dan gebruik van hetzelfde rekening-courant. In uw account ziet u dan precies wie welke aankoop heeft gedaan en met welk resultaat.


Er zijn twee voorwaarden om lid te kunnen worden van AfsprakenManager. Vooraleerst moet u financieel adviseur zijn en als zodanig staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Daarnaast is AfsprakenManager verplicht uw Wft-verguningen te controleren. U dient dus over de juiste vergunningen te beschikken. Bij een online registratie worden de vergunningen altijd gecontroleerd.


Dit is de meest gestelde vraag op AfsprakenManager. Indien u zowel inlognaam als uw wachtwoord kwijt bent, kunt u het beste deze gegevens opnieuw aanvragen door hier te klikken. Bent u alleen het wachtwoord kwijt, gebruikt u dan ‘Wachtwoord vergeten‘ op het inlogscherm. U vult hier uw inlognaam in aan de rechterzijde en u ontvangt een nieuw wachtwoord op uw geregistreerde e-mailadres.


Nee, in overleg met AFM is besloten dat AfsprakenManager geen vergunning nodig heeft omdat zij als automatiseerder niet in contact staat met consumenten en tevens nimmer eigenaar is van leads of afspraken.

Daarentegen eist AFM wel volledige inzage en uitwisseling van WFT-gegevens bij het aanbod van leads en afspraken en bij transacties. Bij aankoop van een lead of afspraak stuurt AfsprakenManager een bericht aan de aanbieder waarin uw gegevens, waaronder uw AFM-nummer. Andersom, ontvangt u de gegevens van de aanbieder waarin het AFM-nummer.


Op de website www.afsprakenmanager.nl treft u een online registratieformulier aan. Daarmee wordt u automatisch ingeschreven in de registers van AfsprakenManager en ontvangt u per e-mail een account. In een bevestigingsbericht krijgt u verdere instructies.


U krijgt een rekening-courant waarop u zelf kunt storten. Dat kan per overschrijving, maar ook met iDeal. U heeft een online rekeningoverzicht waarmee u uw stortingen en transacties kunt inzien. Het saldo van uw rekening-courant blijft uw eigendom en is altijd weer over te schrijven naar uw persoonlijke rekening.


AfsprakenManager is naast marktplaats ook een financieel systeem. Het is uitermate goed beveiligd met encryptie en beperkte toegang. Daarnaast is er visueel toezicht door de beheerders van AfsprakenManager.


Op elke 1e van de maand stuurt AfsprakenManager u een factuur van de afgesloten maand. Hierop staat detailinformatie over de lead of afspraak, door welk account de transactie is gedaan en welke leverancier geleverd heeft. Op uw online rekeningoverzicht kunt u de factuur ook terugvinden.


Elke aanbieder op AfsprakenManager bepaalt zijn eigen retourbeleid. Op de marktplaatsen treft u bij elke lead en afspraak de specifieke retourvoorwaarden aan. Ook in de e-mail waarin u uw bestelling moet bevestigen, wordt nogmaals het retourbeleid afgedrukt. Bij bevestigen van een bestelling gaat u dan ook akkoord met het retourbeleid behorende bij die lead of afspraak.


Het aantal leveranciers groeit gestaag op AfsprakenManager. Een lijst met beschrijvingen vindt u na inloggen via menu INFORMATIE.


Via uw persoonlijke browser ‘Mijn gekochte leads’ kunt een retouraanvraag doen. De leverancier krijgt dan automatisch bericht voor de afhandeling van uw retouraanvraag. Van de beslissing ontvangt u bericht inclusief een uitleg.


Ja, het bedrag van aankoop wordt –bij honorering van een retouraanvraag- volledig gecrediteerd op uw rekening-courant. De creditering wordt ook vermeld op uw factuur.


Het resultaat van leads en afspraken rechtvaardigt de investering. Wanneer alle leden hun resultaten opgeven, wordt het mogelijk conversiecijfers te publiceren van alle labels (merken) op AfsprakenManager. Daarmee staat duidelijk vast welke leads en afspraken van goede kwaliteit zijn.


U selecteert zelf uw leads en afspraken op AfsprakenManager. Daarmee worden minder haalbare leads en afspraken niet verkocht en worden de conversiecijfers alleen berekend over haalbare leads en afspraken.


Nee, u hoeft niet voortdurend in te loggen. Via ‘Mijn Gegevens’ vult u LeadMelders in per marktplaats. Daarmee geeft u één of meerdere postcodereeksen op waarover u automatisch geïnformeerd wilt worden. De e-mails van LeadMelder worden direct verstuurd na publicatie van een nieuwe lead of afspraak.


Via uw e-mail met LeadMelder kunt u direct kopen. In de e-mail treft u alle informatie aan die is opgegeven bij de lead of afspraak. Met één klik in de e-mail start u de bestelprocedure.


AfsprakenManager is inmiddels goed bekend in de assurantiebranche. Vraagt u collega’s naar hun ervaringen. Op de website vindt u informatie voor adviseurs. Ook kunt u uw vragen direct aan de beheerders stellen via info@afsprakenmanager.nl.


Het telefoonnummer van AfsprakenManager is niet geheim, maar staat eenvoudigweg niet gepubliceerd op de website. Het telefoonnummer dat eerder getoond werd, werd vaak gebeld voor allerlei zaken behalve leads & afspraken. Na een eerste contact, bijvoorbeeld via Stel een vraag kunt u gerust ons nummer krijgen.
Evengoed is het handiger uw vragen via e-mail of Stel een vraag te stellen. AfsprakenManager wordt beheerd door verschillende beheerders vanuit verschillende locaties.